Credits
Client: Berneda S.A
Location: Santiago de Chile, Chile
Year: 2012
Surface Area: 85 m2
Creative & Design Director: Ignasi Llauradó & Eric Dufourd
Team: Christian Leibenger, Michele Cariglia, Dorien Peeters
Photography: Felipe Mardones
Services: Interior Design, product design
Awards:
– International Interior Design Association’s Best Interiors of Latin America 2012 Competition -2nd prize in the Retail Category
– LICC London international creative 2012 Competition – Special Mention in the Retail Category
– ARCHITIZER A+Awards 2012- Special Mention in the Retail Category International Competition.
Press clipping:
architizer.com
plataformaarquitectura.cl
knstrct.com
 

MUNICH Illa Diagonal Store, Barcelona

A piece of nature in an urban environment

MUNICH, the sportswear and fashion brand opened a new store located at the shopping mall Illa Diagonal in Barcelona. With a surface of 45 sq meters, this new point of sale transmits the values and philosophy of Munich in a genuine atmosphere, fresh and creative inspired on the elements of nature.

MUNICH Illa Diagonal Store, Barcelona

The project represents a natural space where to find trees, hills and rocks with a contemporary touch mixed with elements of a more urban character.

This effect is possible thanks to the combination of materials like black crystals, the mirror finishings and the natural ash tree, elements which turn this new store in a unique and singular space which keeps and spreads the values of the brand. These materials allow to see the decorative elements reflected and then giving a sense of more space width.

Munich Illa Diagonal - deardesign studio

The structure’s fractal design is based on the X brand’s symbol, repeated infinitely, down to the last detail: the supports, the backstitching on the skin on the bench and the counter, and the system of catches – always performing different functions.

Through the holes in the structure the shoes can be reached very easily, highlighted by the use of white.

The simplicity of this project lies in saving materials – only sheets of glossy white lacquered iron for the perimeter structure, Corian for the lettering, a Barrisol stretched ceiling for lighting, natural iron for the joinery, white polyurethane resin with glossy varnished finish for the floor, and white skin and iron sheets for the furniture.